måndag 2 november 2009

November, månaden Gud glömde

Så är det då november. Det har vi alla väntat på…eller? Vad för november med sig? November är den månad då solen går och lägger sig riktigt tidigt och snön inte har hunnit komma. Alltså är det riktigt mörkt denna månad. Det är dessutom alltid dåligt väder. ”Novemberväder”, nån som får positiva associationer? Näe, det är regn, rusk och blåst. Det är ofta den månad det dessutom regnar i sidled. Som om inte det vore nog så är regnet så kallt att det svider i ansiktet. Utöver detta så finns inga extra helger, det är oregelbundet halkigt ute, det blåser blöta löv överallt, hela kvarterets trädbestånd fäller sina löv på min tomt, man får skrapa rutan.

Finns det då inget positivt med november? Joo…om man är skorpion (som jag) så har man en födelsedag att se fram emot. En dag av firande, gott fika och presenter från barnen. En dag av ….bakande, disk och stress. En år närmare döden och ett år längre ifrån den ungdom man aldrig trodde skulle ta slut.

Om man jämför november med en veckodag så blir det nog onsdag. Det finns inget positivt. En dag (månad) som svävar i ingenmansland utan att tillföra något. Jämför man med en maträtt så blir det nog dillkött. En maträtt alla vet vad det är men man hoppas slippa uppleva igen.

Men …snart är det december. Julgran, glögg, pepparkakor och pyssel. Under tiden kan vi öva inför decembers mys. Öva med lite tända ljus, lite extra god mat och trevliga aktiviteter. Kanske träffa vänner lite mer och dra igång bastun några extra gånger. Det är aldrig så mysigt att sitta uppkrupen i soffan med en kopp te som när man kommer utifrån en riktigt ruskdag.

Så nov kanske inte är så tokig när allt kommer omkring.

1 kommentar: