fredag 27 november 2009

Snart är det sommar

Det är idag 24 dagar till årets mörkaste dag. Det innebär att det också är 25 dagar till dess att vi börjar gå mot ljusare tider. Dessa 25 dagar är inte heller vilka dagar som helst, mycket ska hända på dessa. Av dessa 25 dagar så finns det flera man helt enkelt kan….räkna bort. Av de enkla anledningen att tiden går fort när man har det bra.

Den 6/12 är det Finlands nationaldag, det blir -1 dag direkt. Det är 4st advent så det är -4 dagar. 10/12 är det nobeldagen, -1 dag. Det ska handlas julklappar, klä granar, drickas glögg, bakas lussekatter. Barnen ska slå in sina gipsfigurer i 22 lager papper. Det ska lussas, tändas stjärnor, äta limpmackor med choklad. Det ska eldas ljus, laga julskinkor, koka knäck. Apelsiner ska dekoreras med nejlikor, pepparkakshus ska byggas, barnen ska göra deformerade pepparkaksgubbar, farfar ska sitta och sova i soffan. Julkort ska skickas och tas emot. Det ska spridas glitter överallt, på paket, på fönster,på julkort, på sovande farfar, till slut glittrar hela familjen som vintergatan i mörkret (Har du reflexväst? Näe, barnen har gjort julkort).


Sååå….det är knappt nån tid kvar alls. Vi är snart där. Vid den dagen då det börjar bli ljusare, det känns nästan som i morgon.


Trevlig skyltsöndag och första advent på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar