måndag 5 oktober 2009

Försmak av vinter


I helgen fick vi känna den. Försmaken av vintern. I alla fall i Skellefteå.
Vi reagerar olika beroende på vår ålder.

VUXEN; &¤%...jag som inte bytt däck. Gu va' blött å slaskigt det blir. Känns inte som jag vill gå utanför dörren. Har inga vinterkläder framme heller. Stannar inne. Har inte röjt garaget. Ids inte skrapa rutorna. Vet inte var snöspadarna är? Blir kvar hemma.

BARN; Underbart!! Var är skidorna? Vinterkläderna? Dom är i källaren va? Jag kan hämta dom själv idag! Vi går ut och bygger snögubbar! Lite snö? NÄÄ...det räcker till många gubbar! Blöt? NÄÄÄ...jag har hällt ur skorna själv!! Hungrig? NÄÄ...jo förresten...lägg ut några bananer på bron...hinner inte äta!!

1 kommentar:

  1. För övriga Sverige; Ids = orkar inte.

    Snögubben ser ut som om den lider av en allvarlig hudåkomma. Men det är ju ett sätt att slippa kratta löven på hösten, låt barnen rulla in dem i sina snögubbar. Viktigt bara att instuera att barnen bygger sin gubbar UTANFÖR tomten.

    Hur som helst, nu börjar en härlig tid på året. Levande ljus, elda i kaminen, filmsäsong, dricka te uppkrupen i soffan med en filt över benen, kanske variera med ett glas vin. Hösten är härlig på många sätt, utom när det handlar om bileländet och barnens utekläder.

    Janne

    SvaraRadera